Katja Jalkasen ja Hanna Pudaksen kirjablogikirja pohti kattavasti kirjablogien olemusta ja sisältöä. Kirjoittajat ovat itsekin kirjabloggaajia ja olivat keränneet tietoa kirjoihinsa kyselyillä niin blogia pitäviltä kirjailijoilta kuin kirjabloggaajiltakin. Omakohtainen tuntemus aiheesta näkyi, ja kirja oli kevyttä ja nopeaa luettavaa.

Kirja esitteli mm. erilaisia tempauksia, joihin bloggaajat olivat osallistuneet. Se käsitteli blogien pitoa julkaisutiheydestä ja julkaisujen pituuksista niiden ulkonäköön asti. Myös blogien suhdetta kustantamoihin pohdittiin. Minulle oli esimerkiksi uutta tietoa, että bloggaajien jakamia palkintoja käytetään kirjojen myymiseen. Myös sivut muiden kirjablogien löytämiseen tulevat minulla käyttöön. (www.facebook.com/Kotimaiset.kirjablogit, twitter.com/Kirjablogit ja www.kirjaseuranta.fi/kirjablogit)

Kirjasta sai intoa omaan hyvin alkuvaiheessa olevaan bloggailuuni, ja päätin siirtää blogini yksityisestä julkiseksi harrastuksen edistämiseksi. Ehkä joku päivä uskaltaudun johonkin tempaukseenkin mukaan.