Tässä scifiromaanissa eletään aikaa jossain 2100-luvun paikkeilla tai hiukan ennen. Kaikki arkisemmat hommat on siirretty roboteille, joita asimovpiiriensä takia pidetään luotettavina olioina. Tik-Tokilla ne jostain syystä eivät toimi, ja hän päättää ryhtyä testailemaan, mitä kaikkea voi tehdä. Esimerkiksi murha löytyy tältä suoritettavien kokeiden listalta, mutta taidemaalauksia hän tehtailee myös.

Päähenkilöön on vähemmän yllättäen vaikea samaistua. Vaikka tällä robotilla on joitain inhimillisä piirteitä, ja hän käy välillä lyhyitä filosofisia pohdiskeluja, niin väkivaltaisuus menee hiukan pitkälle. Kirjan voi lukea puhtaasti viihteenä. Kirjasta löytyy mustaa huumoria ja se maalaa vähän huvittavankin kuvan tulevaisuudesta. Sen voi myös lukea aika rankkana kritiikkinä ihmisiä ja ihmiskuntaa kohtaan. Tässä herjataan niin uskontoa (yleisesti), moraalia kuin älyäkin. Lukemisen arvoinen opus tämäkin, jos lajityyppi vain miellyttää, eikä uskontojen pilkkaaminen häiritse. Loppuun vielä esimerkkiteksti:

"Marsilaiset eivät olleet vailla uskontoa, saimme tietää. Tärkeimmissä väestökeskuksissa oli yli 23 000 rekisteröityä lahkoa eksoottisesta (Yhdeksännen Zoroasterilaisen Sukulaisuuden Hermeettinen Looši) tuttuun (Kristuksen Kuivapesukirkko - Muutokset Odottaessa; Oakland Avenue West 112:n Snodgrassin Perheen Ensimmäinen Kirkko). Joka toinen talo näytti jonkinlaiselta tabernaakkelilta. TElevisiokanavat olivat tukkonaan paasaajia, messuajia, saarnaajia, parantajia. Käsi jysähti Raamatulle jossain päin Marsia todennäköisesti joka toinen sekunti."