Suunnitelmani lukea Fjällbacka-sarja järjestyksessä otti hiukan takapakkia, kun sain tämän, sarja kuudennen kirjan, käsiini kesken kaiken. Tarjolla on jälleen jännittävä ja monimutkainen rikos, jota pääsi lukijanakin ratkomaan. Varsinaisen tarinan ohella tässäkin kirjassa on jonkun henkilön henkilökohtaisia muistelmia, jotka osaltaan valaisevat rikostarinaa, vaikkakin vasta loppupuolella selviää, kenen muistoista on kyse.

Kirja alkaa kolme kuukautta aiemmin kadonneen kunnollisen ja tunnollisen perheenisän tarinalla. Pieni ystäväpiiri, johon kadonnut mieskin kuului, saa toistuvasti salaperäisiä uhkauskirjeitä. Yksi heistä on Erican tuttava, ja niin hänkin saa syyn pistää nokkansa asiaan. Tässä osassa Erica sentään tekee hiukan enemmän rikoksen ratkaisussa, mikä on hyvä muutos Saarnaajaan verrattuna.

Taustalla pyörii Erican ja Patrikin lapsiperhe-elämä, jossa Erica on toistamiseen raskaana, ja tällä kertaa yhtä aikaa siskonsa Annan kanssa. Varsinaisen rikoksen selvittyä päähenkilötkin jätetään kirjan lopussa melkoiseen pinteeseen, joten voi olla, että kaivankin käsiini seuraavan kirjan, enkä palaa uudestaan alkuun. Koukuttavaa viihdelukemista oli tämäkin kirja, sellaisena ehdottomasti suosittelen.