Kirja kertoo 13 urheilijan tarinan. Kirjaan on minusta onnistuttu kokoamaan kiitettävän erilaisia tarinoita. On yksilö- ja joukkueurheilijoita, menestykset ovat erilaisia ja urakin eri henkilöillä eri vaiheissa. Tarinat olivat innostavia, mihin kirja pyrkiikin, ja joitakin yhdistäviä tekijöitä olin urheilijoista havaitsevinani.

Aika lailla kaikki mainitsivat perheen tuen ja kannustuksen. Lasten on annettu mennä ja kokeilla melko vapaasti. Toinen mikä kiinnitti huomion, oli se, että monilla urheilijoilla oli hyvin monipuolinen liikuntatausta ja vapaa-ajan liikuntakin oli suurta. Osittain tämä ehkä kiinnitti huomion siksi, että satuin samaan aikaan lukemaan Juoksija-lehteä vuodelta 2009. Siinä puhuttiin nuorten urheilijoiden selkäongelmista, ja yhdeksi aiheuttajaksi mainittiin juuri luontaisen monipuolisen vapaa-ajan liikkumisen vähenemisen. Aikaa vietetään paljon tietokoneella istuen. Itse olen myös miettinyt, että lajivalinta tehdään ehkä monesti nykyään turhan aikaisin. Monipuolinen liikunta tukisi mitä tahansa lajia oheisurheiluna.

Yksi, mikä kiinnitti myös huomion kirjassa, oli monen urheilijan ajatus itsensä likoon laittamisesta. Pitää elää niin, ettei tarvitse myöhemmin jossitella. Se nyt olisi hyvä ohje kelle tahansa, vaikkei urheilija olekaan. Kun sen vaan itsekin muistaisi.