Dekkarinhimo iski, ja luin pari Läckbergiä putkeen. Camillan kirjat tuntuvat parantuneen, ja molemmat olivat ihan viihdyttäviä. Kummastakaan en myöskään arvannut syyllistä, joitain pienempiä yksityiskohtia kyllä.

Majakanvartija jatkaa ajallisesti pari kuukautta edellisen kirjan jännittävän lopun jälkeen. Kirjassa on vahvana teemana lapsen menettäminen/ menettämisen pelko, mikä näkyy niin pääjuonessa kuin kirjan henkilöiden elämässäkin. Esimerkiksi varsinaisen rikoksen uhrin, paikkakunnalle palanneen Matsin, vanhempien ajatuksia käydään läpi usein. Henkilöikirjo on melko laaja kaikkine sivuhahmoineen ja -juonteineen, mutta kyllä niissä onneksi mukana pysyy, vaikkakin välillä vähän hapuillen.

Enkelintekijässä rikos on tapahtunut menneisyydessä. Pienellä saarella toimineen sisäoppilaitoksen rehtori perheineen katosi jäljettömiin perheen yksivuotiasta tyttöä lukuunottamatta. Nyt tyttö, Ebba, palaa aikuisena saareen miehensä kanssa perustaakseen sinne matkailuyrityksen, ja heille alkaa tapahtumaan uhkaavia asioita, kuten tuhopolttoyritys. Tässäkin kirjassa väkeä riittää: esimerkiksi sisäopilaitoksen entisten oppilaiden elämää kuvataan paljon, mutta tämän kirjan kohdalla niistä pysyy paremmin perillä.

Näiden kirjojen välissä tapahtuu jokin omituinen juonihyppäys, ja minun piti jopa tarkistaa, että ovathan nämä peräkkäiset kirjat. Esimerkiksi Erican anoppi tuntui Majakanvartijassa olevan lähinnä hyvinkin avulias, mutta oli Enkelintekijää'n kehittynyt melkoisen ärhäkäksi kaiken-tietäjäksi. Erican siskon, Annan tarina oli minusta ainoa, joka selkeästi jatkui siihen, mihin se Majakanvartijassa jäi.

Kummassakin kirjassa on välillä historiapätkiä, jotka päätarinaan löyhästi liittyvät. Majakanvartijassa tarina liittyy päätarinaan aika löyhästi ja saa yliluommollisia mittoja. Enkelintekijässä puolerstaan historiatarina lähtee ehkä turhan kaukaa menneisyydestä, mutta liittyy itse asiaan taas paremmin. Mukava lisä tarinaan ne minusta kummassakin tapauksessa on.

Mukavaa kevyttä viihdettä nämä kumpikin kuitenkin olivat, ja sellaisena suositeltavia.