Äidin voimakirja käy läpi melko kattavasti kaikkea äidin elämään kuuluvaa, ihmissuhteista rahankäyttöön asti. Vinkkejäkin oli annettu esimerkiksi nukahtamisvaikeuksiin ja siihen, miten rentoudutaan matkalla töistä kotiin. Kirjan erilaisten oirelistojen perusteella tunnistin itsestäni mm. some-riippuvuuden ja sovin pariinkin eri kiintymystyylin edustajaksi.

Joihinkin ongelmakohtiin kirjasta löytyi minustakin hyviäkin ohjeita ja pohdintakysymyksiä, toisiin taas ei.  Esimerkiksi itse olen paha lykkäilemään asioita, ikävä tapa, josta mielelläni pääsisin eroon. Tähän taas ei kirjassa ollut oikein muuta ohjetta, kuin että se pitää lopettaa. (Tämä on muuten aika ärsyttävä neuvo, vähän kuin masentunutta käskisi piristymään ilman muita ohjeita)

Erilaisia tunnelukkoja, mielen haitallisia kaavoja, oli myös esitelty. Jokusen niistä tunnistin itsestänikin. Esimerkiksi ulkopuolisuuden tunnelukko kuulosti tutulta. Tunnelukkojen tiedostaminen tuntui olevan se lähtökohta, josta niitä pääsee purkamaan. Tähänkään ei tarkkoja pohdintakysymyksiä ollut, mutta aihe jäi kiinnostamaan, ja siitä voisi ehkä lukea lisää.