Hauska ja nopealukuinen kirja kertoo aluksi sadun Ruby-nimisestä työstä ja hänen kavereistaan. Lopussa on leikkejä ja tehtäviä, joiden avulla voi perehtyä koodaamisen ideaan, vaikkei itse koodin kirjoittamista opetetakaan. Kirja opettaa, että usein iso ongelma on nippu pienempiä ongelmia (mikä nyt ei ole huono ajatus muussakaan elämässä). Niinpä ongelma puretaan aluksi osiin ja tehdään suunnitelma niiden ratkaisemiseksi. Lisäksi tunnistetaan epätosia ja tosia väittämiä, tehdään päätöksiä valintatilanteissa, opetellaan antamaan yksikäsitteisiä ohjeita ja toistamaan toimintaohjeita eli tekemään luuppeja.

Kirja sopii erinomaisesti niille, jotka ovat koodauksesta täysin ulalla ja haluaa edes jotain aiheesta tietää. Ja tämä kannattaa ehdottomasti kaikkien niiden opettajien lukea, jotka aloittavat ohjelmointiopetuksen alakouluilla. Jotain jo osaaville kirja on ehkä turha, kun se niin alkeissa pysyy, mutta oli näin aikuisenakin kyllä ihan hauska luettava. Kirjan kotisivuilla on myös lisämateriaalia: http://www.helloruby.com/ ja lisätietoa tulevaisuuden ohjelmointiopetuksesta: http://koodi2016.fi/

Kirja kyllä lisäsi omaakin kiinnostusta ohjelmointiin, vaikken mitään siitä osaakaan. Ehkä voisi alkeita jostain opetella.