Erik Wallstenin ja Thomas Wahlströmin kirjan lopusta löytyy tiivistelmä, joka kattaa hyvin sen, mitä kirja käsittelee:

"Kaikki on oikeastaan melko yksinkertaista: syö oikeanlaista ja ravinteikasta ruokaa, valmista ruoka alusta lähtien parhaista raaka-aineista ja vältä teollisesti valmistettuja tuotteita. Vältä paikallaan oloa, liiku, oleskele ulkona luonnossa ja huolehdi auringonvalon saannista, kun siihen on tilaisuus, nostele joskus raskaita esineitä, sopeudu valoo paleoruokavaliosta, ja tulokset lupaavat hyvää. Monen tutkimuksen otokset vaikuttavat hiukan pieniltn ja nouddata luonnollista vuorokausirytmiäsi, vaali untasi ja hallitse stressitasoasi, seurustele toisten ihmisten kanssa ja ole aktiivinen sosiaalisissa yhteyksissä. Tässä kiteytyy kaikki se, mihin meidät ihmiset on luotu, ja mitä aistimme ja kehomme meiltä odottavat."

Kirjassa on ruokavalion lisäksi käyty läpi siis muitakin terveyteen liittyviä seikkoja evoluutionäkökulmasta. Tarjolla on paljon tutkimustietoa aiheesta, mutta teksti on tietopainotteisuudestaan huolimatta mukavan helppolukuista. Kirjaan valitut tutkimukset tietysti tukevat paleota ja osassa tutkimuksista otokset minusta vaikuttavat pieniltä. Joskin täytyy myöntää, ettei minulla ole hajua, mikä määrä ihmisiä on riittävä ravintotutkimuksessa. Tarjolla on lähteet tutkimuksiin selvästi merkittynä, joten halukkaat voivat ne käsiinsä etsiä ja niihin tarkemmin tutustua.

Positiivista on myös se, ettei kirja anna kovin tiukkoja ja yksiselitteisiä käskyjä ruokavalion suhteen vaan pikemminkin raamit, joiden sisällä liikkua. Pari paleoaiheista kirjaa olen aiemmin lukenut. Tämä on toistaiseki ollut paras.