Kirjassaan John Naish esittelee kohtuuden filosofiaa, jossa liika on liikaa kaikessa. Hän käsittelee aiheina informaatiota, ruokaa, tavaraa, työtä, valinnanvaraa, onnea ja kasvua, ja mikä näissä olisi riittävästi. Välillä Naish viittaa tutkimuksiin, välillä kertoo omia ajatuksiaan ja välillä hän on haastatellut joitain mielenkiintoisia yksilöitä aiheesta.

Osa tutkimuksista oli mielenkiintoisia. Esimerkiksi yhdessä tutkimuksessa supermarketissa oli kaksi pöytää, toisella oli 24 ja toisella kuusi erilaista hillopurkkia. Jos niitä jäi maistelemaan, sai vaivanpalkaksi alennuskuponkeja. Runsaamman tarjonnan luona pysähtyneistä vain kolme prosenttia osti hilloa, toisesta pöydästä ostajien määrä oli kymmenkertainen. Liika tarjonta siis hämmensi kuluttajia.

Haastetalluista esimerkkinä olkoon Charles Martellista, joka pitää pientä juustolaa. Hän sai yhtäkkiä julkisuutta juustonsa esiintyessä Wawllace & Gromit: Kanin kirous – elokuvassa. Martell kuitenkin kieltäytyi kasvattamasta tuotantoaan kasvaneesta kysynnästä huolimatta, koska tuli mielestään nykyiselläänkin toimeen. Kovin moni olisi varamaan päätynyt toiseen ratkaisuun.

Työn riittävyydestä oli muutenkin mielenkiintoisia esimerkkejä, esimerkiksi tämä:

”Voimme hakea innoitusta vaikkapa Alankomaista. Hollantilaiset palkansaajat viettävät työssä vähemmän aikaa kuin muut pohjoiseurooppalaiset – lähes neljä tuntia vähemmän kuin britit. Se johtuu osittain siitä, että heidän käsityksensä fiksusta ja järkevästä työnteosta poikkeaa huomattavasti meikäläisestä. Erään yleiseurooppalaisen tutkimuksen mukaan brittiläiset johtajat arvostavat jatkuvaa ylitöiden tekemistä, sillä se kertoo heidän mielestään työlle omistautumisesta ja tehokkuudesta. Hollantilaiset puolestaan ovat taipuvaisia ajattelemaan, että jos ihminen ei selviydy työstään normaalissa työajassa, joko työntekijässä tai työssä on vikaa.”

Tuhlattaviakin asioita Naish esitteli, esimerkiksi kiitollisuus vähän kaikesta tekee hyvää. Ja meditaatiokin tutkimusten mukaan on hyväksi. Kirja oli hiukan pitkähkö. Se esitteli kyllä mielenkiintoisia ajatuksia, joita on hyvä pohtia. En kuitenkaan saanut yhtään ideaa, jota sellaisenaan voisin suoraan omaan elämääni hyödyntää.